Industriële Automatisering

Automatisering speelt een steeds grotere rol in productieprocessen en de ontwikkelingen op dit gebied gaan razendsnel. Door slim gebruik te maken van automatisering bent u niet alleen in staat een goed bedrijfsresultaat te realiseren, maar kunt u tevens uw concurrentie voor blijven. 

Vooral in de producerende industrie is automatisering belangrijk. In de zogenaamde procesautomatisering worden systemen gebruikt om een deel van het proces binnen uw organisatie te optimaliseren. De software neemt uw werknemer niet over, maar ondersteunt hem wel in zijn werk. Onze specialisten zorgen graag voor de automatisering van uw processen. Meer weten?

Neem contact op!

 

 

Heftruck interface en schakelkast koppeling

Wat is automatisering bij VIA Techniek?

Industriële automatisering is natuurlijk een breed begrip. Bij VIA Techniek ligt de focus op het besturen of aansturen, beheren, berekenen en monitoren van productieprocessen en machines.

undefined

Daarbij kunt u denken aan:

- Machineautomatisering
- Software-engineering (PLC/HMI)
- Elektrische engineering
- Besturingen realiseren
- Advies bij het verbeteren van uw processen
- Weegsystemen
- Flowmeters
- Frequentieregelaars
- Servosystemen
- Sensoren
- Transports systemen of 
- Vulstations


Waarvoor wilt u automatisering inzetten?

Industriële automatisering is geen doel op zich. Het helpt u bij de realisatie van uw doelen. Of u nu op zoek bent naar een efficiënter proces, verbeterde veiligheid van uw machines of het verminderen van uw uitvalrisico… 

Of u slechts een aanpassing in uw bestaande besturing wilt of een complete automatisering van een proces wilt laten uitvoeren. Wij ontwerpen voor u een automatiseringsconcept dat volledig aansluit bij uw wensen. Zodat u uw doelen behaalt.

 

 

undefined

De automatiseringen van VIA Techniek

Soms gaat de techniek pas leven wanneer het geïllustreerd wordt door een voorbeeld. Een automatisering die VIA Techniek ontwikkelde, is bijvoorbeeld terug te vinden in een door ons ontwikkeld voederstation voor kalveren. Dit systeem wordt in de ‘voerkeuken’ geplaatst. Het kan volledig geautomatiseerd melk en ruwvoer bereiden en aan de kalveren geven. Alle facetten van onze dienstverlening, waaronder industriële automatisering, komen hierin terug. 


 

 

Direct aan de slag?

Wilt u samen met ons aan de slag met uw automatiseringsvraagstukken? Wilt u weten welke oplossingen wij kunnen bedenken om u te helpen uw doelen te behalen?

Bel ons gerust, we staan voor u klaar! 

Telefoon

Accepteer je cookies?

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord