Robotica

Robots staan niet op zichzelf

Robotica is booming! Steeds vaker nemen robots taken over van personeel. De redenen daarvoor zijn uiteenlopend.
Maar waar begint u? Natuurlijk bij VIA Techniek

Vaak maken robots deel uit van een groter geheel binnen uw machinepark.
Daarom is robotica nauw verbonden met zowel de machinebouw als de industriële automatisering.

VIA Techniek heeft alle kennis van deze specialisaties in huis om een robot perfect te integreren met uw huidige machinepark en systemen. 

 

 

undefined

Robotica

Wanneer u gaat automatiseren, is robotica waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt. En laten we eerlijk zijn: het idee dat robots ons ‘werk overnemen’ is voor velen een bedreigende gedachte. Toch kan een zorgvuldig ontworpen robot grote voordelen hebben. Voor u én uw personeel. 

 

 

undefined

Hoe kunt u robotica inzetten?

Het bekendste voorbeeld van robots voor de industrie komt misschien wel uit de automotive-industrie. Daar zijn voorbeelden te over van robots die volledige productielijnen ‘bemannen’ zonder dat er medewerkers aan te pas komen. Maar een goede robot hoeft niet zo’n ingrijpende verandering in uw werkwijze teweeg te brengen. 

Robots kunnen bijvoorbeeld ook ingezet worden voor precisiewerkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het lassen of assembleren van computerchips. Dit is een uiterst secuur werkje, dat mensen haast onmogelijk uit kunnen voeren. 

U kunt een robot ook inzetten om saai, repetitief werk uit te voeren. Zoals het stapelen van emmers op een pallet of het wrappen van pallets in folie voor transport. Of u zet een robot in om de fysieke belasting bij uw medewerkers te verminderen. Wanneer een groot deel van hun taken bestaat uit het stapelen of verplaatsen van zware zakken, bijvoorbeeld.


 

 

Robotica volgens VIA Techniek

Wanneer u ons vraagt om met u mee te denken over robotisering binnen uw organisatie, gaan wij die uitdaging natuurlijk graag aan. VIA Techniek heeft ruime ervaring met diverse typen robots. 

Nadat wij uw wensen en processen in kaart brengen, ontwerpen wij een robot die precies bij uw eisen aansluit. 

De robot zelf ontwikkelen wij niet. Er zijn namelijk partijen die dit veel beter kunnen. Daarom kopen wij een standaard-robot in, zoals een Deltarobot of zesassige-robot. Voor deze robot ontwerpen en ontwikkelen wij vervolgens de tooling die u nodig heeft om de robot de gewenste acties uit te laten voeren. 

 

 

De voordelen van robotica voor u

Robotica biedt veel voordelen. Zo levert het u onder andere kostenbesparing en kwaliteitsverbetering op. Maar u kunt ook snel, flexibel en arbo-technisch verantwoord producten laten hanteren. 

Wilt u weten wat een robot van VIA Techniek voor u kan betekenen? Neem dan direct contact met ons op, zodat wij uw wensen kunnen inventariseren! 

Contact

Accepteer je cookies?

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord